Welkom allemaal



“When the winds of change are blowing, some people are building shelters and others are building windmills”.

donderdag 18 november 2010

Hij komt, hij komt.....

De iPad belooft hét decembercadeau van dit jaar te worden. Die conclusie trekt Dixons op basis van het koopgedrag van consumenten in de 170 filialen en op de website van de Nederlandse marktleider.
Dat de iPad met stip op één is gekomen in de top drie van decembercadeaus, komt deels doordat de iPad een echt familiegadget is; de populaire tablet wordt weliswaar vooral door mannen aangeschaft, maar het hele gezin maakt gebruik van de nieuwste aanwinst.
http://www.youtube.com/watch?v=yGKthibnyTE

In het kielzog van de iPad volgt, op nummer twee, een ander gadget waar het hele gezin plezier aan kan beleven: de e-reader, waarvoor inmiddels duizenden titels voor kinderen en volwassenen verkrijgbaar zijn. Het elektronische boek staat zodoende net als vorig jaar in de top drie van decembercadeaus, een topnotering die bewijst dat steeds meer consumenten de e-reader ontdekken. Volgens Dixons is de populariteit duidelijk het gevolg van het feit dat het aantal beschikbare boektitels snel groeit en op meer plaatsen wordt aangeboden, ook op dixons.nl. En die betere verkrijgbaarheid komt, samen met de handzaamheid en het gebruiksgemak, de aantrekkelijkheid van de e-reader ten goede.

Op nummer drie in de lijst van decembercadeaus zien we een vertrouwde productcategorie terug: gaming. Een tak van sport die onverminderd populair blijft onder alle doelgroepen. Of het nu gaat om een nieuwe Xbox Kinect, een extra game (in alle denkbare genres) of bijbehorende accessoires: gaming is en blijft een veelgegeven cadeau in de decembermaand. Dixons verwacht met name veel van World of Warcraft Cataclysm, de uitbreiding van het wereldberoemde spel waar veel gamefanaten al sinds augustus vorig jaar met smart op wachten.

http://www.nederlandsmedianetwerk.nl/

Nederlandse consumenten hebben eind 2010 naar verwachting zo'n 350.000 platte computers om boeken mee te lezen en te surfen en mailen.
Dat is althans de verwachting van marktonderzoeker GfK voor 2010. Tegen het einde van dit jaar zijn er zo’n 100.000 ereaders verkocht, om digitale boeken mee te lezen. De andere 250.000 apparaten zijn tablet-achtige computers, waaronder Apples iPad.

Dus nu maar rap het schoentje zetten......

Geen opmerkingen:

Voor je interesse in mijn blog en voor alle reacties...

Voor je interesse in mijn blog en voor alle reacties...
groetjes Ans