Welkom allemaal



“When the winds of change are blowing, some people are building shelters and others are building windmills”.

zaterdag 6 november 2010

Ding 17: Mobiel internet


Hoewel ik zelf nog geen smartphone heb, heb ik wel rondgekeken in app-stores om te kijken wat er zoal aan apps op de markt is. Poeh…

GPS, sociaal netwerk, internet (met flat fee tarief), muziek, boeken lezen, tv kijken, spelletjes, foto's, videofilmpjes, voorlezen, het kan allemaal als je de apps downloadt en de meeste ook betaalt.

Heel interessant is de Scanlife-applicatie, die de 2D-barcode scant, zodat je via je mobiel naar de website geleid wordt. Ik heb al eens vaker die codes gezien, nu weet ik waar ze voor zijn.

En dan de Layar-applicatie (verrijkte realiteit). Mooi filmpje, ja… zo kun je dus ook een huisje gaan bekijken!

Op http://www.frankwatching.com kom ik de laatste nieuwe ontwikkelingen tegen:

31 okt. REIZEN Magazine is het eerste Nederlandse reisblad met een ipad -applicatie.

3 nov. Hollandse innovaties in mobile, web en gaming

4 nov. Een artikel met de plus- en minpunten van smartphones, de emotionele band en de “vertelefonisering” van de maatschappij.

In juni 2009 kon je al de mobiele website van het Denhaagfestival via je mobiele browser oproepen. (in een maand 7000! bezoekers). Gezien de snelle ontwikkelingen op het gebied van mobiel internet, zullen er steeds meer mobiele sites bijkomen..

Ik kan me goed voorstellen dat bibliotheeksites in de toekomst ook op een mobiel zijn te raadplegen. En als men ergens een boek scant met zijn mobiel, dat men dan naast auteur en titel ook bibliotheek, boekhandel, beschikbaarheid, kostprijs, recensies, gerelateerde boeken, etc. kan zien.

In Brabant zijn er bibliotheken waar het personeel met een i-pad kan spelen. Misschien is dit idee ook iets voor Bibliocenter?

http://www.ipadplanet.nl/8016/bibliotheken-in-noord-brabant-krijgen-een-ipad/

Alice de Jong geeft goed aan hoe de bibliotheken er nu voorstaan. Ze moeten aan de slag (ben ik het helemaal mee eens). Het bestaansrecht van de bibliotheek straks is de digitale informatie overhevelen - 24/7 cloud -.

De fysieke bieb zal mede door de e-readers verdwijnen. (helemaal verdwijnen geloof ik niet)

Ze geeft een mooie omschrijving van hoe de ideale biebapp er uit zou kunnen zien, waarin snelzoeken, reserveren, verlengen, actueel nieuws bekijken, mogelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Voor je interesse in mijn blog en voor alle reacties...

Voor je interesse in mijn blog en voor alle reacties...
groetjes Ans